Amb motiu de la celebració del 40è aniversari del moviment de Joves del Bisbat d’Urgell, la delegació de joventut coordinada pel Lluís Plana organitzà a la Seu de Càritas Balaguer una trobada amb la participació d’un bon grup de Joves i els representats de les diferents activitats juvenils del nostre Bisbat, incloent la presència del nostre Bisbe.

L’activitat de la nit començà amb explicació que va fer Mn Ramon Sole sobre les primeres activitas que es feren cap a l’any 1977 i que donaren origen a la delegació de joventut. Les pautes que marcaven la seva activitat eren:

– S’ha de treballar AMB els joves
– La nostra identitat és cristiana
– Cercar sempre una bona formació
– Aprofitant els bons moments per divertir-nos.
– Intentant mantenir la participació i la continuïtat.
– Proclamant l’alegria de viure en Crist.

Cal dir que aprofitant aquest context, tres joves que formen part dels grups TxT del noatre Bisbat, van fer el seu compromís TxT i els seus monitors els imposaren el seu fulard corresponent.

A continuació Mn Ramón Balagué explicà que en un segon moment el moviment de Joves començà a viure més intensament tres punts:
– La formació
– La Pregària i
– l’esbarjo.
En aquell moment els mateixos joves organitzaven les trobades, uns preparaven les dinàmiques, altres el menjar, d’altres la pregària. Fins i tot, durant les mateixes activitats es feien revisions de vida entre tots els joves. És aquí quan neix una altra activitat molt emblemàtica del Moviment de Joves: el senderisme.

Pàgina desenvolupada per CompsaOnline S.L.
Top
Segueix-nos: